Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

A kivételesen hosszú őszi szünet után egyből témahéttel kezdtünk, ahol a színek világában merültünk el. Hétfőn a már hagyománnyá vált Szent Imre nappal nyitottuk meg a programokat, napközben Szent Imre herceg életével, történelemmel, a korszak sajátosságival foglalkoztak az osztályok, délután pedig közös koszorúzás és templomlátogatás volt.
A második naptól már külön vált a két tagozat. A felsősök pedig olimpia délutánt tartottak, mindezeket az egészségre nevelés jegyében. A nap színe a sárga volt, egész nap sárgába öltözött gyerekek és felnőttek jöttek – mentek az épületben, egy kis napsütést is becsalogattunk vele.
A harmadik napon, szerdán zöld színbe öltöztünk, és az ökoiskola jegyében a környezetvédelemmel, kreatív újrahasznosítással foglalkoztunk délután. Elkészültek a testvérosztálynak szánt ajándékok, valamint a pénteki lámpás felvonulásra minden osztály a saját színének megfelelő lámpásokat festett.
Csütörtökön minden osztály meglátogatta a számára kijelölt testvérosztályt, átadták az egymásnak készített ajándékokat, és együtt töltötték a délutánt. Így megcsodálhatták a hét folyamán elkészült termeket, amelyeket minden osztály a saját heti színében díszített fel. Társasoztak, kártyáztak, legoztak, beszélgettek, kicsit jobban megismerték egymást. A nap színe a piros volt, a délutáni program pedig színek az irodalomban játékos feladatlap, rímfaragás. Pénteken pedig közös lámpás felvonulással zártuk a hetet, amelyen az eső ellenére rengetegen voltak ismét, mindenkinek nagyon szépen köszönjük az együttműködést!

A hónap szülöttei

A hét verse

0504