Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

április 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2018/2019. tanévben

HIRDETMÉNY
az általános iskolai beiratkozás
rendjéről

A Kormány 1265/2017. (V. 29.) Korm. határozata értelmében a 2018/2019-es tanévben is az iskolánk minden tanulója térítésmentesen kapja tankönyveit, munkatankönyveit és munkafüzeteit.

Ebben a tanévben már nincs tankönyvosztásra külön kijelölt nap, hanem szeptember 1-jén az első tanítási napon délelőtt saját tantermükben kapják meg tanulóink a tankönyvcsomagjaikat. Kérjük, hogy minden tanuló az iskolatáskáját is hozza magával. A tankönyvek mellé két példányban kapnak egy átvételi elismervényt arról, hogy a tankönyvcsomagot hiánytalanul átvették, egyik példányt kérjük aláírva visszahozni.

1. és 2. osztály:

 • A tankönyvek, munkafüzetek a tanuló tulajdonában maradnak, tanév végén nem kell visszaadni azokat.

3-8. osztály:

 • 3-8. osztályban a tartós, leltári kóddal ellátott tankönyveket tanév végén jó állapotban, tisztán vissza kell adni. A tankönyvben írni, rajzolni nem szabad (grafittal sem).
 • munkafüzetek, munkatankönyvek, nyelvkönyvek a tanuló tulajdonában maradnak.
 • atlaszokat 8. osztályban, tanév végén kell leadni.

Tartós tankönyv jellemzői:

 • Leltári kóddal, bélyegzővel ellátott tankönyvek.
 • Beleírni, rajzolni nem szabad (grafittal sem).
 • Legfeljebb 5 tanévben használatban lesz, ha addig el nem avul.

A tartós tankönyvet használó tanuló kötelességei:

 • A tanuló minden tanév elején tollal a tanév megnevezése mellé beírja a nevét.
 • A tanuló köteles a tankönyveire vigyázni. Amilyen állapotban megkapta tanév elején, olyan állapotban visszaadni tanév végén.

A tartós tankönyvet használó tanulók jogai:

 • Az a tanuló, aki használja az adott évben, 1-től 5-ig értékelheti a tankönyv állapotát év elején és év végén (leadáskor).
 • Ha hibás, kevésbé jó állapotú tankönyvet kapott a tanuló, akkor azt egy lapon külön jelezheti a hibák felsorolásával. A listát hozzáfűzzük az átvételi elismervényhez.
 • Az a tanuló, aki használja az adott évben már év elején megnevezheti azt a tanulót, akinek továbbadná a tankönyvét.

Az ingyenes tankönyvellátásban részesülők körének kiterjesztése

A Kormány a 1265/2017. (V. 29.) Korm. határozata értelmében a 2017/2018. évi tanévtől az ingyenes tankönyvellátást egy ütemben vezeti be az 5-8. évfolyam tanulói, és terjeszti ki a középiskola 9. évfolyama számára.

Az 1-9. évfolyam valamennyi tanulója alanyi jogon ingyenes tankönyvellátásra jogosult.

A 10-12. évfolyam tanulói közül továbbra is a normatív támogatásra jogosultak részesülnek ingyenes tankönyvellátásban.

A tankönyvrendelést érintő teendők

A határozat a már folyamatban levő tankönyvrendelést csupán annyiban befolyásolja, hogy az 5-8. évfolyam fizetős tanulóinak státusza térítésmentesre módosul.

Az állam a tankönyvtámogatás fedezetét biztosítja.

Az iskoláknak a térítésmentes tankönyvellátás biztosítására több lehetőségük is van:

 • tankönyvrendelés a normatíva felhasználásával
 • könyvtári állományból kölcsönzés útján.

A tartós tankönyvek rendszere

Az államilag ingyenes tankönyvek tartós tankönyvként kezelendők, tehát azokat az iskolai könyvtári állományba nyilvántartásba kell venni, és azokat az utolsó tanítási napon a tanulók kötelesek visszaszolgáltatni az iskola könyvtárának. Ez alól valamennyi évfolyamon kivételt képeznek a munkafüzetek és munkatankönyvek, valamint az 1. és 2. évfolyam összes tankönyve. Mivel az 1. és 2. évfolyamon megszűnt a tartóstankönyv használata, ezen évfolyamamok tanulói minden évben új tankönyvet kapnak, tankönyveiket nem kell az iskola könyvtárában bevételezni, azok a tanulók tulajdonában maradnak.

A tanév közben – azonos tankerületi központhoz tartozó intézmények között – iskolát váltó tanulók magukkal vihetik a tankönyveket, amennyiben a befogadó iskolában is ugyanazokat a könyveket használják. Az átvitt tankönyveket a tanév végén a befogadó intézmény könyvtárába kell leadniuk.