Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

április 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2018/2019. tanévben

HIRDETMÉNY
az általános iskolai beiratkozás
rendjéről

Az oboa eredete a többi fafúvóséhoz hasonlóan szintén régi gyökerekre nyúlik vissza.

Az oboa (francia hautbois = 'erős hangú fa') zeneiskolánkban egyre inkább kedveltté váló hangszer. Puha, kellemes hangja igazán szívhez szóló.

A zongora elődei azok a hangszerek, ahol a húrok billentyű segítségével szólalnak meg, pengetéssel vagy ütéssel. A zongora egyik eredetét az ókorban már ismert szerszámban, a monochordban kereshetjük, amely egy zöngeszekrény felett kifeszített húrból állt, amely húrt egy mozgatható ékkel rövidebb-hosszabb hangzó részre lehetett osztani.

Művészeti iskolánk tanítványai körében nagyon népszerű hangszer a zongora. A legkisebbektől a legnagyobbakig sikerélményekben gazdagon végzik tanulmányaikat. Azon gyermekek számára, akiknek nincsen saját hangszerük, lehetőség van Úriban, az Általános Iskolában gyakorolni.

Az első szintetizátornak nevezhető mesterséges hangkeltő eszközt az amerikai rádiótársaság (RCA – Radio Corporation of America) princeton-i laboratóriumának szakemberei, Harry Olsen és Hebert Belar készítették el az ötvenes években.

Az elmúlt évtizedekben került be Magyarországon a zeneiskolákban tanulható hangszerek sorába a szintetizátor. Művészeti iskolánkban a szintetizátor hangszer tanulása nagy népszerűségnek örvend, sok növendékünk tanul ezen a hangszeren.

A fuvola a fafúvósok hangszerek közé tartozik. Egyike a legrégebbi hangszereknek, alakja ősidőktől fogva a mai napig csak kevés változáson ment keresztül.

Zeneiskolánkban a fuvola egyre kedveltebb hangszerré válik. Selymes, lágy hangja mindenki kedvencévé teszi.

 

A furulya eredete nem tisztázott. Az ókori kelták és germánok által hátrahagyott hangszerleletekben viszonylag sok furulyaszerű hangszert találunk, de a keleti, muszlim kultúrkörből való származás sem kizárható.

Művészeti iskolánkba járó növendékeink legkedveltebb hangszere a furulya.