Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

Iskolánk nagyon nagy hangsúlyt fektet a gyermekek egészséges életmódra nevelésében, diákjaink egészségmegőrzése érdekében. Törekszünk diákjaink testi és lelki jóllétének megteremtésére. Alsó és felső tagozaton is moduláris oktatásként megjelenik az egészséges életmódra nevelés, ami a tanmenetbe beépülve valósul meg. Alsó tagozaton a mindennapos testnevelés óraszámába beépítve megjelenik a tánc és mozgás oktatása, mely a művészeti nevelés is hangsúlyozza.  Felső tagozaton a heti 2 sportszakkör nyújt lehetőséget a diákok számára  a mozgás örömére. Minden évben diákjaink részt vesznek a diákolimpián is, ahol szép eredményeket érnek el. A lelki egészségük érdekében minden napot beszélgető körrel indítunk, hogy csökkentsük a feszültséget és szorosabb kapcsolat alakulhasson ki a tanárok és diákjaik között. Örökös boldog iskolaként, beépülnek oktatásunkba a boldogságórák, melyeknek nagyon nagy közösségformáló ereje van.

Látjuk a gyermekek egyre mozgásszegényebb, a digitális függőség felé hajló életmódját, ami nem vezet jó irányba egészségükre tekintve és oktatásuk minőségére sem. Szeretnénk egyre nagyobb motivációt, ingert nyújtani tanulóink számára, hogy megmozduljanak, kiszakadjanak a mozgásszegény napokból és rátaláljanak a mozgás örömére.

Szeptember 24-én egy egész napos Sport-és  egészségnapot szerveztünk . Az alsó és  felső tagozat tanulóinak is külön-külön készültünk feladatokkal.  Mind a két tagozaton voltak közös programok, de egészében az egészséges életmódra és a mozgásra helyeztük a hangsúlyt. Az alsó tagozat 5 állomáson teljesítette a  feladatokat a községünket bejárva, így ők gyalogosan teljesítették a 2021 métert. A felső tagozat, az iskola területén 14 állomáson tevékenykedtek ,és a 2021 méteres futást is egyénileg teljesítették községünk egy védett útszakaszán.

A gyermekek a nap végére nagyon kifáradtak, de élvezték a feladatokat. Igyekeztünk olyan feladatokat tervezni nekik, amivel bővíthetjük tudásukat, fejleszti a közösséget és kreativitásukat. A szülők segítségével sokkal színesebb, és kreatívabb feladattárat tudtunk kialakítani.

Aktuális
Hírek - 2021/2022
Képek - 2021-2022

A hónap szülöttei

A hét verse

0504