Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

Október 18- án pályaorientációs napot tartottunk az iskolában, mely idén az egészségügy köré épült. A nap első felében 3 vendég érkezett hozzánk, akik meséltek egy kicsit a szakmájukról, hivatásukról. Legelőször iskolánk védőnője beszélt a munkaköri feladatairól, érdekességeiről, kisbabákról, kismamákról, szűrésekről, kitérve a tanulmányi, iskolai háttérre is. Második vendégünk egy tapasztalt ápolónő volt, aki a betegápolás szépségeiről, nehézségeiről, pályaválasztása okairól osztott meg velünk néhány gondolatot. Végül egy mentős édesapán keresztül kaptunk egy kis ízelítőt abból, milyen is a mentős élet. Tisztáztuk a mentő hívás alapjait, az újraélesztés lényeges mozzanatait, de a stabil oldalfekvés helyes kivitelezését is rögzítettük. A beszélgetés során egy-egy érdekes segédeszköz is előkerült.

A nap második felében a diákok feladatsorokon keresztül bővíthették tudásukat az egészségügy múltjáról, a magyar híres egészségügyi dolgozókról, felfedezőkről, az alternatív gyógyászatokról. Egyszerű méréseken keresztül lehetőség nyílt rögzíteni és ellenőrizni saját értékeiket.

Hálásan köszönjük vendégeinknek a színvonalas közreműködést, mely során megtapasztaltuk milyen értékes és fontos területe életünknek az egészségügy.

Aktuális
Hírek - 2021/2022
Képek - 2021-2022

A hónap szülöttei

A hét verse

0504