Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

Téma: Jó cselekedetek

Karácsonyhoz közeledve különösen aktuális a boldogságórák sorában a 4. téma, melynek kapcsán nem az év elején bevezetett kis füzetben, hanem inkább a táblánál, egy közös nagy lapra dolgoztunk.

Az én előzetes „feladatom”, „jó cselekedetem” volt, hogy meglepetésként minden diák számára egy kis oklevelet készítettem egy-egy rá leginkább jellemző idézettel, és ezt kitettem az osztályban. Örömmel fogadták, lelkesen olvasgatták a kis okleveleket, idézeteket, megköszönték a biztató, támogató, figyelmeztető sorokat.

A boldogságórán két részre osztottuk a papírlapot. Az egyik oldalra gyűjtöttük a napokban „elkövetett”, véghezvitt jó cselekedet, a másikra olyanokat gyűjtöttünk, amelyeket megtehetnénk, vagy épp most elhatároztuk, hogy meg fogunk tenni. Két diák állította magáról, hogy ők egyik oldalra sem tudnak semmit írni.

Ezután megbeszéltük a lapra felkerült tetteket, szóban kiegészítettük a jó cselekedetek sorát.

Mindenki egyetértett abban, hogy jót tenni jó, örömet okoz a tett végrehajtójának is, akár fizikai segítségről, akkor mások szóbeli támogatásáról van szó. Ha mindenki törekszik a jóra, az pozitívan hat a közösségre is.

Ezzel már előre vetítettük következő témánkat, amelyet nemcsak egyéni, hanem osztályszinten is feldolgozunk: célok, célkitűzések. Ennek a témának az első félév zárása, illetve az osztályközösségben felmerülő nézeteltérések adják az aktualitását.

Horváth Violetta

A hónap szülöttei

A hét verse

0425