Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

Testmozgás – május

A májusi jó időben a testmozgás téma igen aktuális volt, így kint az udvaron is mozoghattunk. Bevezetésként sportok képeit mutattam a gyerekeknek, és szándékosan betettem kakukktojásként a számítógépezést, amit tudom, hogy sokan űznek, hogy előkerüljön a téma: a gépezés nem sport, illetve hogy sokkal jobb, ha sportolsz, mint ha gépezel!

Ezután gimnasztikáztunk egy kicsit közösen a terem hátsó részében, ami nagyon tetszett a gyerekeknek, és feltöltött mindenkit energiával. Beszélgettünk egymás kedvenc sportjairól, itt egyvalaki mondta, hogy ő nem szeret sportolni. Meghallgattuk az aktuális mesénket is, és beszélgettünk közösen róla. Páros munkában párokba kellett állítaniuk az állatok neveit jellemző mozgásukkal, ami elég könnyen ment, majd közösen egy játék formájában utánoztuk is ezeket a mozgásokat. Volt pókjárás, rákjárás, sánta róka utánzása stb. Jól szórakoztunk! A következő játékban a futásé volt a főszerep, mert minél több sportnak a nevét kellett összegyűjteniük a csapatoknak rohangálós tollbamondás keretében. Ügyesek voltak.

Utolsó feladatként pedig arról kellett rajzolniuk, hogy nyáron ki-ki hogyan fogják megélni a boldogságot. Az óra végén kimentünk az udvarra, egy kis szabad játékra.

Nagy Zsuzsanna

A hónap szülöttei

A hét verse

0425