Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

Ebben a tanévben a témahét a színekről szólt. Előzetesen minden osztály húzott egy színt, és ennek megfelelően díszítette fel az osztálytermet.

HÉTFŐ: KÉK : A lelki béke jelképe Ez a nap  az iskolánk névadójára való emlékezésről szólt. A hagyományokhoz híven a Szent Imre szobornál elénekeltük a Szent Imre himnuszt, utána pedig liliomot helyeztünk el a tiszteletére. A délután folyamán kisétáltunk a templomba, ahol Artúr atya érdekes, átfogó képet adott Imre herceg életéről.

KEDD: SÁRGA: A sárga szín a boldogságot, a jókedvet az örömöt jelképezi. Ennek jegyében telt a nap. Énekeltünk, játszottunk. Különböző kézműves alkotások születtek. Alma, körte, répából zsiráf. Sárga színű gyümölcsökből gyümölcssaláta is készült, amit a gyerekek jóízűen elfogyasztottak.

SZERDA: ZÖLD: A természet színe Beszélgettünk arról, hogy a természetben milyen sokféle árnyalatban van jelen ez a szín. A közlekedésben is nagy jelentősége van. Olyan dalcsokrot énekeltünk, amiben a zöld szerepel. Megfestettük a lámpás felvonuláshoz a lámpást. Minden osztály a saját színével. Ezen a napon főszerepet kapott a környezettudatosság és az újrahasznosítás fogalma is.

CSÜTÖRTÖK: PIROS: A szeretet színe Ezen a napon a szeretetről beszélgettünk. Játszottuk az ÉN NEKED ADOM A SZÍVEMET játékot. Délután az elsősök és a másodikosok az óvodába, a harmadikosok pedig az idősek otthonába mentek. Szeretetet vittek magukkal. Dal és vers szólt a szeretetről. Nagy örömmel fogadták a gyerekeket az ovisok és az idősek is. Mindkét osztály pici ajándékkal is készült. A testvérosztályok közös programot szerveztek, ezzel is kimutatva az egymás iránti szeretetet és tiszteletet.

PÉNTEK: FEHÉR: A fényt, a tisztaságot jelképezi. Beszélgettünk az illem és viselkedési szabályokról. Hogyan tisztíthatjuk meg fehérre a szívünket? Este a Márton napi lámpás felvonulás zárta a hetet, amin a gyerekek családostól vettek részt. A végén a szülői munkaközösség teával és zsíros kenyérrel kedveskedett a részt vevőknek.

Sok program, rengeteg vidámság, játék jellemezte ezt a hetet. Tartalmas és mozgalmas hetet tudhatunk magunk mögött.

A hónap szülöttei

A hét verse

0425