Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

Kevesebb szemét, nem csak egy hétig, ez volt a témája a témahetünknek. Ráhangolódásként a családok otthon készítettek rajzokat, hogy ők mit tesznek annak érdekében, hogy kevesebb hulladék keletkezzen a családokban. Nagyon sok érdekes dolog történt ezen a héten.
Megfigyeltük a falut abból a szempontból, hogy mennyire szemetes. Hol van a legtöbb szemét?
Megtanultuk a Kuka dalt, mely nagyon tetszett a gyerekeknek. Néztünk kisfilmeket a hulladék válogatásáról, a szelektív hulladékgyűjtésről.
Szedtünk szemetet, melyet sárga zsákban helyeztünk el. Elsétáltunk a szelektív gyűjtőpontra, ahol mi is raktunk üvegeket a gyűjtőbe. Megnéztük a sütőolaj gyűjtő konténert is, oda is raktunk olajat.
Színeztünk egyenként és csoportokban is a témához kapcsolódó képeket. Beszélgettünk a komposztálásról, megnéztünk egy házi komposztálót, ahová mi is vittünk hulladékot, (almacsutkát, narancshéjat).
Játszottunk a Kukatündér társasjátékkal. Készítettünk tejespohárból egy ügyességi játékot. megismerkedtünk a csomagolás mentes boltokkal. Feladatlapokat oldottunk meg, mellyel elmélyíthették a gyerekek tudásukat.

Nagyon örültünk annak, hogy megtekinthettük a felsősök divatbemutatóját, ahol az újra hasznosított hulladéké volt a főszerep. A témahetet a jó hangulatú lámpás felvonulás zárta. Figyeltünk a környezetvédelemre, mert otthonról hozott poharakból ittuk a finom teát, ami mellé zsíros kenyeret is kaptunk.

Tartalmas vidám hangulatban eltöltött témahetet tudhatunk magunk mögött.

Aktuális
Hírek - 2021/2022
Képek - 2021-2022

A hónap szülöttei

A hét verse

0425