Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

1. NAP
Június 19 - én, 63 gyermekkel megkezdtük a napközis tábort. Első nap ismerkedéssel telt, a szabályokkal és egymással egyaránt. Elosztottuk 4 csoportra őket, egészen héten ilyen bontásban vesznek részt a foglalkozásokon. Délelőtt kreatív, kézműves programokkal hűsöltek odabent, ebédszünet után pedig főszerepet kapott a zene: az árnyékban mozgatták meg magukat, énekeltek, és Brigi néni gitárját is kipróbálhatták.

napis1

2. NAP
A második nap is rendkívül színesen telt, olykor szó szerint. A tanító nénik igazán kitettek magukért, és természetesen a gyerekekért is. Volt gyöngyfűzés, fonás, selyemfestés, szélforgó készítés. Utóbbit ki is próbálhatták az udvaron, amikor az árnyékban levegőztek egyet két program között. Vendégeskedtünk a Művelődési Házban is, ahol a quilling technikával ismerkedhettek meg a táborozók. Csodaszép táncbemutatót is láthattak, amelyet mindenki nagy élvezettel figyelt.

napis2

3.NAP
A harmadik nap házon kívül telt. Szép, fegyelmezett sorban elsétáltak a gyerekek a vadászházba, ahol már hagyománynak számít az elmúlt években, hogy a tábor ideje alatt vendégül látják az iskolás gyerekeket. Amíg elkészült a finom spagetti, a szabadban játszottak, pihentek, kártyáztak a táborozóink. A programot számháború is színesítette, és hazafelé a csettegővel utazhattak, ami Detti tanító néniéknek köszönhetően mindig nagy élmény.

napis3

4.NAP
A negyedik nap délelőttje szintén külsős programmal telt el, amikor a Hagyományok Házába látogattak el a táborozók. Itt nagyon nagy szeretettel, és varázslatos foglalkozásokkal várták a gyerekeket. Megismerkedhettek a kosárfonás művészetével, csuhéból babát, díszeket készítettek. Az árnyékban megpihenve nagyon lelkesen fontak és segítettek egymásnak, a végén pedig egy kis játékra is maradt idő. Köszönjük azoknak, akik segítettek és együttműködtek ebben! Délután a fokozódó kánikulára való tekintettel hűsítő, frissítő programmal folytattuk a napot. Miután különböző ügyességi játékokkal kipróbálhatták milyen könnyen durran ki a vízibomba, kezdődhetett a csata. Előkerültek a vízipisztolyok, repültek a színes bombák, visszhangzott az iskola a sikongatástól, és kacagástól.

napis4

5.NAP
Az első hét utolsó napján a focipálya árnyékot adó fái között játszottak, és táncoltak egy nagyot a gyerekek a délelőtt folyamán. Miután visszasétáltak, kicsit hűsöltek, majd zsíros - és vajas kenyér volt az ebéd uborkával, lilahagymával. Jóízűen és közösen fogyasztották el az udvaron. Desszertnek járt a hűsítő jégkrém. A hét zárásaképpen közösen moziztak egyet a tornateremben, ahol a hatalmas szőnyegeken kényelmesen elnyúlva ropogtathatták a pattogatott kukoricát filmnézés közben.

napis5

Napközis tábor 1. hét

A hónap szülöttei

A hét verse

0504