Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2244 Úri, Rákóczi út 35.
📞: +36 30 517 5021
📧: szentimre.uri@cegleditk.hu
OM kód: 202976

Iskolánk felvételi körzete: Úri község közigazgatási területe

logonagy

sportjátékok a focipályán

Jó időben, jó hangulatban és nagyon változatos programokkal telt a tábor ebben az évben is.
Hétfőn a Paskomra kirándultunk, ahol érdekes, mókás feladatok várták a gyerekeket. A nap hátralévő részét a sportpályán töltöttük, ahol ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat a táborozók. Hazafelé jövet a játszótéren rókavadászattal zártuk az első napot. Kedden a sporté volt a főszerep. A kresz pályán kipróbálhatták a táborozók a helyes és biztonságos közlekedést, ez után kerékpár lassúsági verseny következett. A délután érdekes, különleges programja volt a jóga. Sok gyereknek új volt ez a fajta tevékenység és mindenkinek nagyon tetszett. Szerdán a hagyományok megélése volt a téma. A Hagyományok házában töltöttük a délelőttöt, ahol színes lagzis tevékenységek zajlottak. Volt sátordíszítés, dal és tánc tanulás, lagzis menet, menyasszonytánc is. Megkóstolhatták a táborozók a hagyományos lakodalmas süteményeket is. Hála és köszönet minden segítőnek. Csütörtökön a környezettudatos magatartásra felhívó programok zajlottak. Kisfilmek keretében megismerték a gyerekek a szelektív hulladék gyűjtés lényegét és az újrahasznosítás fogalmát. Kis kedves dalocskát is meghallgattak erről. Ez után konzervdobozok fonallal való bevonásával ceruzatartót készítettek. Plakátokat is alkottak ebben a témában. Délután ellátogattak a hulladékgyűjtő szigetre ahol Gabi bácsi mesélt a Szelektív hulladékgyűjtésről. Többen hoztak üveget, használt sütő olajat, amit el is helyezhettek a konténerekben. A Zöld Sas vendéglő jóvoltából jégkását is fogyaszthattak, ami a melegben mindenkinek nagyon jól esett.
Pénteken a Mini Poliszba utaztunk Budapestre. Sok sok foglalkozást kipróbálhattak a táborozók. Nagy sikert aratott a postás mesterség. De szívesen gyógyították az állatokat is az állatorvosi rendelőben. A megfelelő biztonsági ellenőrzést követően repülőre is szállhattak. Süthettek pizzát, bevásárolhattak .Jegyváltás után vonaton is utazhattak. A fiúk kipróbálhatták, milyen a munka az autó szerelő üzemben. Reméljük néhányhoz kedvet is kaptak. A játszótéren gondtalanul játszhattak.
Itthon egy jégkrém elfogyasztása után zárult a tábor. Reméljük, hogy minden gyermek gyarapodott tudásban és élményekben is gazdagodott ezen a héten.
Köszönet a pályázat íróinak a tábor megszervezéséért, és megvalósításáért. Hatalmas köszönet Siklósi Melindának az áldozatos munkáért, melynek következtében ez a tábor az idén is megvalósulhatott.

Erzsébet napközis tábor

A hónap szülöttei

A hét verse

0504