Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

szeptember 2017
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2017/2018. tanévben

Téma: Apró örömök

A 7. boldogságóránk az apró örömök élvezete témakörében zajlott, miszerint a pici dolgoknak is örülnünk kell ahhoz, hogy sikeresen megbirkózzunk mindennapi problémáinkkal, elégedettek legyünk önmagunkkal, életünkkel és boldog emberek legyünk.

Feladatunk egy elképzelt sziget megrajzolása volt: az Apró Örömök Szigetének térképét kellett elkészíteni.

Első lépésként ötleteket gyűjtöttünk közösen, hogy mik is azok az apró örömök. Érzékszerveinkhez próbáltuk kapcsolni őket, mindenki, egymástól függetlenül gyűjtögette azokat a pici dolgokat, amelyek megmosolyogtatják, felvidítják, pl. egy tábla csoki, napsütés, madárcsicsergés, egy barát nevetése.

A rajzos feladatot, a sziget térképének elkészítését 4 csapatot alkotva oldotta meg az osztály. Először nemtetszést okozott, hogy véletlenszerűen alakítottam ki a csoportokat, egytől négyig mindenki kapott egy-egy számot, és az azonos számmal rendelkezők alkottak egy csapatot. A feladat viszont annál nagyobb örömet okozott. Az első pár perces káosz, költözködés, elhelyezkedés után lelkesen vetették bele magukat a feladatba a gyerekek. Mindenki hozzátett valami jó ötletet, rajzot a sziget elkészítéséhez, ötletes neveket találtak ki, élvezték a munkát.

Számomra külön örömet jelentett, hogy egytől egyig mindenki részt vett a munkában, a feladat erejéig megszűntek az ellentétek, rivalizálások, piszkálódások a gyerek között, összefogva, a munkát megosztva dolgoztak két osztályfőnöki órán keresztül.

Az elkészült szigettérképeket kifüggesztettük az osztályba, hogy erőt meríthessünk belőlük rosszabb napjainkon.

Horváth Violetta