Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

február 2018
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2017/2018. tanévben

A felsősök farsangi mulatságának napján, február 9-én a hagyományokhoz híven megrendeztük télűző felvonulásunkat.

Iskolánk diákjaihoz csatlakoztak az óvodások is. Együtt, álarcokban, dudákkal, trombitákkal, kereplőkkel jártuk körbe az iskolát, próbáltuk elűzni a telet ezen a fagyos, pénteki napon.

Bár mindent megtettünk, sajnos a tavasz még várat magára.

„Szép magyar beszéd”, Kazinczyról elnevezett szépkiejtési verseny

2018. február 2.

Nagykáta, Váci Mihály Katolikus Általános Iskola

A 2018. évi Kazinczy Ferencről elnevezett "Szép magyar beszéd" szépkiejtési versenyen négy diákunk indult: Kovács Luca 6. osztály, Bognár Bence 6. osztály, Juhász Dóra 7. osztály, Győri László Zsolt 8. osztály. Idén 26 versenyző mérte össze tudását.

December 6-án ismét meglátogatta tanulóinkat a DÖK mikulás két krampuszával. Végigjárta az osztályokat, ahol énekekkel köszöntötték a gyerekek. A télapó szaloncukorral ajándékozta meg őket, cserébe a gyerekek mindent megígértek a következő évre :) ! Várjuk jövőre is!

2017.11.25. szombati napon Tápiószecsőn voltunk a gyerekekkel az Intézményi Bozsik program keretein belül. A III. és IV. korcsoport vegyes csapatokkal képviseltette magát. Nagy örömünkre mindkét korosztályban veretlenek maradtunk.

I.Helyezett csapataink tagjai:

III.korcsoport: Bálint Ádám, Nagy Ferenc, Grosszmann Karina, Grosszmann Benjámin, Borbás Teréz, Tóth Norbert, Pintér Szabolcs, Nagy Simon, Bognár Bence, Hajdu Csilla
IV.korcsoport: Szíjártó Ádám, Bakos Zoltán, Jónás Liliána, Bálint Bence, Borbás Antal István, Solti Jeromos

November 24-én pénteken pályaorientációs napot tartottunk az iskolában. Ennek előzményeként, csütörtökön látogatást tettünk a csokoládégyárban.

Ennek során a gyerekek testközelből láthatták egy modern gyár működését, felépítését. Minden munkafolyamatot megfigyelhettünk az alapanyagok beérkezésétől a kész termékek csomagolásáig. Természetesen egy kis kóstolásra is volt lehetőség és még ajándék csokoládét is kaptak a gyerekek.

Iskolánkban a 2017/2018-as tanév során a már megszokott pályaválasztási börzén való részvétel mellett egy egész délelőttöt átfogó, az iskola minden osztályát érintő pályaorientációs napot tartottunk.

Az alsó tagozatos osztályok a helyi csokoládégyárban tettek látogatást, emellett a munka világába bevezető játékokkal töltötték a délelőttöt.

A Magyar Nyelvtudományi Társaság által meghirdetett XXI. Simonyi Zsigmond helyesírási versenyre iskolánk összesen 22 felső tagozatos diákot nevezett.

Az 5. évfolyamosok közül Békés Adél, Brecsok Nóra, Dóczi Csenge, Dóczi Emese, Fazekas Krisztina, Groszmann Karina, Király Sára, Kovács Dominik, Varró Lili, Vajda Botond, a 6. évfolyamosok közül  Babicska Beatrix, Boda Júlia, Bognár Bence, Kovács Luca, Fajd Katica, Nagy Simon, Pintér Szabolcs, a 7. évfolyamon Turi Katica és Bán-Kovács Gergő, a 8. évfolyamon Győri Zsolt, Solti Jeromos és Solti Martin indult a versenyen.

Több éve hagyomány már iskolánkban, hogy az őszi szünet utáni hetet a Szent Imre napokhoz kapcsolódva témahéttel töltjük.

Ebben az évben a játékot állítottuk középpontba, mely kicsik és nagyok számára egyaránt nemcsak élvezetes, hanem hasznos tevékenység is.

2017.10.25-én pályaválasztási börzén vettek részt a továbbtanulás küszöbén álló nyolcadikosaink.

Sülysápon a szőlőstelepi általános iskolában láttak minket vendégül a szervezők. A börzén ennek a régiónak az iskolái vonultak fel és betekintést nyújtottak a gyermekek számára. Volt, aki lövészetet gyakorolt, tésztát formázott, tesztlapot töltött vagy kérdéseket tett fel a középiskola képviselőinek.

A program jó hangulatban telt, aki tanácstalan volt jövőjét illetően az kaphatott hasznos ötleteket.

Az ünnepi megemlékezés október 20-án reggel 8:00-kor került megrendezésre. Az iskola hagyományait figyelemben tartva idei évben is az aktuális végzős osztály adta elő a műsort.

Rendkívül sokoldalú előadásban volt része a közönségnek. Akadt, aki verset szavalt, táncolt, zászlós koreográfiát mutatott be, valamint a forradalom történéseibe avatta be a kíváncsi publikumot. Az újdonsült fénytechnika először került bevetésre, számos jelenetben nyújtott látványos elemeket.

Gyönyörű napot töltöttünk el Poroszlón.

Hajókáztunk a Tisza-tavon. Meglátogattuk az Ökocentrumot. A legfőbb látványosság Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere volt, ahol rácsodálkozhattunk a víz alatti világ rejtelmeire. Két aranyos vidra etetését is végignéztük. A szabadidőparkban állatbemutatókat láttunk.

Gyönyörű őszi időben indultunk útnak péntek reggel az őszi tanulmányi kirándulásra. Szerencsére a tizenharmadika nekünk csak szerencsét hozott. Másfél órás buszozás után érkeztünk meg Nógrád megye kicsi falucskájába. A Sehol Sziget Élménypark minden gyermeket elvarázsolt.

Izgalmasan hangzik egy osztálykirándulás beszámolójából, még ha csak egy virtuális utazás (4D mozi) során is részesültünk ebből az élményből. A 3. osztály a Szolnoki RepTárba tett kirándulást, hogy közelebbről is megismerkedjen a hadirepülőgépek, helikopterek és más haditechnikai eszközök világával és a magyar repülés történetével.

Az őszi tanulmányi kiránduláson a 8. osztály Felcsútra ment. A napot stadion látogatással kezdtük. Tartalmas beszámolót hallhattunk Puskás Ferencről, számos emléktárgyat láttunk. Megtudtuk, milyen a focista középiskolások élete az Utánpótlás Neveléséért Alapítvány fenntartásában működő felcsúti Letenyey Lajos középiskolában.

A 6. és a 7. osztálynak, akik ismételten közösen vettek részt a tanulmányi kiránduláson, szerencsét hozott a babonás péntek 13. Érdekes látogatáson vettünk részt Etyeken a Korda Filmparkban, ahol bepillantást nyerhettünk a filmforgatás kulisszatitkaiba, megismerkedhettünk néhány filmes trükkel, láthattunk jelmezeket néhány híres filmből, mint például a Magyar vándor hét vezérének jelmezét. Sétálhattunk „New York” és az „ókori Róma” utcáin.

Mint minden évben, idén is megemlékeztünk a zene világnapjáról.

Hagyományainktól eltérően ebben az évben nem csak növendékek, hanem a zeneiskola tanárai is részt vettek az ünnepi műsorban.

Iskolánk a 2016/2017-es tanév során részt vett a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet pályázati kiírásán.

Ennek keretében minden osztályban tartottunk boldogságórákat, három osztály (2., 4., 5.) dokumentálta is ezeket a foglalkozásokat.

A 10 hónapon át tartó program után iskolánk megpályázta az „Örökös Boldog Iskola” címet, amelyet sikerült is elnyernünk. Az ünnepélyes címátadásra 2017. október 5-én került sor Budapesten egy szakmai nap keretében, ahol az iskola küldöttei személyesen is meghallgathatták prof. Oláh Attila, prof. dr. Bagdy Emőke egy-egy előadását.

Szeptember végén iskolásaink papírt gyűjtöttek. Idén is segítségünkre volt sok szülő, több olyan is, akik nagyobb mennyiségű papírral tudtak nekünk segíteni.

Több, mint 12 tonnát sikerült gyűjtenünk, így gyarapítva az osztályok pénzét.

Köszönjük minden résztvevő diáknak és szülőnek a segítséget!

Aktuális

Hírek - 2017/2018

2017-2018

2017. szeptember 28-án, csütörtökön a 7. és a 8. osztályosok részt vettek a Középiskolák 27. börzéjén, amit hagyományosan az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Házában rendeztek meg.

Diákjaink számos gimnáziummal, szakiskolával és szakgimnáziummal ismerkedhettek meg. Rengeteg sokrétű stand színesítette a programot. Szavazhattunk a legtetszetősebbnek ítélt standra is (a bűvésziskola előtt álló hatalmas tömegből ítélve, valószínűleg ők nyerték meg ezt a címet).

Hagyományaink szerint idén is meggyújtottuk a tábortüzet. Elbúcsúztattuk a nyarat, a pihenés után újra kezdődhet a munka!

Újra véget ért a nyár, elérkezett szeptember elseje. Igazgató néni ünnepélyesen megnyitotta a 2017/18-as tanévet.

A negyedik osztályosok versekkel, furulyaszóval búcsúztak a nyártól.