Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

április 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2018/2019. tanévben

HIRDETMÉNY
az általános iskolai beiratkozás
rendjéről

„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg” – ezzel mottóval rendezték meg harmadik alkalommal a Szakmák éjszakáját április 13-án. A programsorozatban idén is interaktív, szakmakipróbáló programok, előadások, bemutatók és üzemlátogatások között válogathattak a fiatalok. Iskolánk hetedikes diákjai Nagykátára, a Ceglédi Szakképzési Centrum Nagykátai Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájába látogattak el.

Prezentációs verseny 2018.

Iskolai forduló

Pap Éva tanárnő ötletéből fakadóan iskolánk az idei tanév során egy új versennyel jelentkezett, amelyet nemcsak iskolánk diákjai között, hanem Úri térségében is meghirdetett.

Április 6-án felső tagozatosaink számára rendeztünk egy házi versenyt, ahonnan legügyesebb diákjaink továbbjuthattak a térségi fordulóba. Nevezni lehetett egy rövid bemutatkozó filmmel négy témában:

- Kedvenc…

- Az internet és én

- Állati kommunikáció

- Útvonaltervezés

A hagyományokhoz híven idén is megrendeztük iskolánkban a Magyar Költészet Napja alkalmából vers- és prózamondó versenyünket. Rendhagyó módon kicsit korábban, hogy időben nevezni tudjunk a járási fordulóra. Az alsó és a felső tagozaton is szép számmal indultak verssel, mesével a diákok.

Az alsó tagozatos tanulók nagyon szép számmal vettek részt ezen a rendezvényen. Összesen 32 verset hallhattunk. Nagy örömünkre szolgált, hogy József Attila Altató című versét mindannyian közösen szavaltuk. Ezzel kivétel nélkül mindenki részese lehetett a versmondás örömének.

Úgy gondolom kellő tisztelettel megemlékeztünk József Attila nagy költőnk születésnapjáról.

A harmadik osztályosokkal részt vettünk a Hungaroring Sport Zrt által meghirdetett Kirándulás a ringen! című pályázatán. Közlekedési témájú alkotómunkára szólt a felhívás, melynek keretében a gyerekek feladata egy közlekedési vészhelyzet végiggondolása volt.

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is lelkesen készültek az osztályok a Tehetség napjára, amely külön került megrendezésre az alsó és a felső tagozatban.

Az alsós versenyt szerdán, a felsőst pénteken tartottuk, majd a hét lezárásaképpen szombaton gálát rendeztünk az előadott műsorszámokból. A gálát a zeneiskolások hangszeres játéka és a néptáncosok produkciója színesítette.

A Prizma Oktatási és Kulturális Alapítvány, az Orchidea Iskolával összefogva a 2017-2018-as tanévben immár 10. alkalommal rendezte meg a Pangea Matematika Versenyt. Idén összesen 25 773 diák nevezett be a versenyre. Iskolánkból 24 tanuló próbált szerencsét.

Iskolánk idén is megemlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról. A műsor megrendezésének megtisztelő feladatát, hagyományainkhoz híven, a hetedik osztály kapta meg, akik lelkiismeretesen egy csodaszép előadással készültek. A színvonalas ünnepélyen verset, prózát mondtak, táncoltak és énekeltek. Az előadás fényét emelte a rengeteg igényesen és szépen elkészített kellék.

Hálásan köszönjük mindazoknak, akik a Farkasordító futóversenyre süteményt sütöttek.

Jelentős mértékben támogatták ezzel iskolánkat.

Idén január 27-én rendeztük meg az iskolai jótékonysági bált, szép létszámmal, 106 fővel.

Az este egy nagyon szép keringővel kezdődött nyolcadikosaink előadásában, amit Demeterné Ecseri Katalin tanított be.

Régen használt, mára elfeledett szavak gyűjteménye Úri község életéből

Február 11-én, vasárnap zsúfolásig megtelt a művelődési ház. A falu lakói közül nagyon sokan eljöttek erre a szép eseményre, ahol bemutatásra került a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával kiadott könyv.

Dr. Baksa Brigitta nagyon szép szavakkal méltatta a kiadványt. Harasztiné Antalicz Piroska jutalmazta a pályázati munkában résztvevőket és mindazokat, akik bármilyen formában hozzájárultak ahhoz, hogy ez a szép könyv létrejöhessen.

A felsősök farsangi mulatságának napján, február 9-én a hagyományokhoz híven megrendeztük télűző felvonulásunkat.

Iskolánk diákjaihoz csatlakoztak az óvodások is. Együtt, álarcokban, dudákkal, trombitákkal, kereplőkkel jártuk körbe az iskolát, próbáltuk elűzni a telet ezen a fagyos, pénteki napon.

Bár mindent megtettünk, sajnos a tavasz még várat magára.

2018. február 14-én iskolánk 5. osztályos tanulói a Magyar Állami Operaház vendégei voltak. Részt vehettek az M5 csatorna és a Bartók rádió közös zenei műsorának felvételén.

Idén is megrendezésre került az alsósok farsangi mulatsága, 2018. február 10-én. 

Ebben az évben is szebbnél-szebb és ötletesebbnél-ötletesebb jelmezekbe bújtak a gyerekek. Volt például hercegnő, kalóz, lego figura, tészta király stb.

„Szép magyar beszéd”, Kazinczyról elnevezett szépkiejtési verseny

2018. február 2.

Nagykáta, Váci Mihály Katolikus Általános Iskola

A 2018. évi Kazinczy Ferencről elnevezett "Szép magyar beszéd" szépkiejtési versenyen négy diákunk indult: Kovács Luca 6. osztály, Bognár Bence 6. osztály, Juhász Dóra 7. osztály, Győri László Zsolt 8. osztály. Idén 26 versenyző mérte össze tudását.

A téli szünet előtti tanítási napon, a tavalyi évekhez hasonlóan, idén is megrendezésre került a karácsonyi műsor. Az ünnepség az adventi gyertyák meggyújtásával és az 1.-2- osztály énekével kezdődött. Ezek után az iskolai énekkar adott elő karácsonyi dalokat, hangszeres kísérettel.

2017. december 13-án az 5. és 6. osztályokkal közösen színházlátogatáson voltunk Budapesten, a Nemzeti Színházban. A János vitéz c. előadást tekintettük meg.

December 6-án ismét meglátogatta tanulóinkat a DÖK mikulás két krampuszával. Végigjárta az osztályokat, ahol énekekkel köszöntötték a gyerekek. A télapó szaloncukorral ajándékozta meg őket, cserébe a gyerekek mindent megígértek a következő évre :) ! Várjuk jövőre is!

2017.11.25. szombati napon Tápiószecsőn voltunk a gyerekekkel az Intézményi Bozsik program keretein belül. A III. és IV. korcsoport vegyes csapatokkal képviseltette magát. Nagy örömünkre mindkét korosztályban veretlenek maradtunk.

I.Helyezett csapataink tagjai:

III.korcsoport: Bálint Ádám, Nagy Ferenc, Grosszmann Karina, Grosszmann Benjámin, Borbás Teréz, Tóth Norbert, Pintér Szabolcs, Nagy Simon, Bognár Bence, Hajdu Csilla
IV.korcsoport: Szíjártó Ádám, Bakos Zoltán, Jónás Liliána, Bálint Bence, Borbás Antal István, Solti Jeromos

November 24-én pénteken pályaorientációs napot tartottunk az iskolában. Ennek előzményeként, csütörtökön látogatást tettünk a csokoládégyárban.

Ennek során a gyerekek testközelből láthatták egy modern gyár működését, felépítését. Minden munkafolyamatot megfigyelhettünk az alapanyagok beérkezésétől a kész termékek csomagolásáig. Természetesen egy kis kóstolásra is volt lehetőség és még ajándék csokoládét is kaptak a gyerekek.

Iskolánkban a 2017/2018-as tanév során a már megszokott pályaválasztási börzén való részvétel mellett egy egész délelőttöt átfogó, az iskola minden osztályát érintő pályaorientációs napot tartottunk.

Az alsó tagozatos osztályok a helyi csokoládégyárban tettek látogatást, emellett a munka világába bevezető játékokkal töltötték a délelőttöt.

A Magyar Nyelvtudományi Társaság által meghirdetett XXI. Simonyi Zsigmond helyesírási versenyre iskolánk összesen 22 felső tagozatos diákot nevezett.

Az 5. évfolyamosok közül Békés Adél, Brecsok Nóra, Dóczi Csenge, Dóczi Emese, Fazekas Krisztina, Groszmann Karina, Király Sára, Kovács Dominik, Varró Lili, Vajda Botond, a 6. évfolyamosok közül  Babicska Beatrix, Boda Júlia, Bognár Bence, Kovács Luca, Fajd Katica, Nagy Simon, Pintér Szabolcs, a 7. évfolyamon Turi Katica és Bán-Kovács Gergő, a 8. évfolyamon Győri Zsolt, Solti Jeromos és Solti Martin indult a versenyen.

Több éve hagyomány már iskolánkban, hogy az őszi szünet utáni hetet a Szent Imre napokhoz kapcsolódva témahéttel töltjük.

Ebben az évben a játékot állítottuk középpontba, mely kicsik és nagyok számára egyaránt nemcsak élvezetes, hanem hasznos tevékenység is.

2017.10.25-én pályaválasztási börzén vettek részt a továbbtanulás küszöbén álló nyolcadikosaink.

Sülysápon a szőlőstelepi általános iskolában láttak minket vendégül a szervezők. A börzén ennek a régiónak az iskolái vonultak fel és betekintést nyújtottak a gyermekek számára. Volt, aki lövészetet gyakorolt, tésztát formázott, tesztlapot töltött vagy kérdéseket tett fel a középiskola képviselőinek.

A program jó hangulatban telt, aki tanácstalan volt jövőjét illetően az kaphatott hasznos ötleteket.

Az ünnepi megemlékezés október 20-án reggel 8:00-kor került megrendezésre. Az iskola hagyományait figyelemben tartva idei évben is az aktuális végzős osztály adta elő a műsort.

Rendkívül sokoldalú előadásban volt része a közönségnek. Akadt, aki verset szavalt, táncolt, zászlós koreográfiát mutatott be, valamint a forradalom történéseibe avatta be a kíváncsi publikumot. Az újdonsült fénytechnika először került bevetésre, számos jelenetben nyújtott látványos elemeket.

Gyönyörű napot töltöttünk el Poroszlón.

Hajókáztunk a Tisza-tavon. Meglátogattuk az Ökocentrumot. A legfőbb látványosság Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere volt, ahol rácsodálkozhattunk a víz alatti világ rejtelmeire. Két aranyos vidra etetését is végignéztük. A szabadidőparkban állatbemutatókat láttunk.

Gyönyörű őszi időben indultunk útnak péntek reggel az őszi tanulmányi kirándulásra. Szerencsére a tizenharmadika nekünk csak szerencsét hozott. Másfél órás buszozás után érkeztünk meg Nógrád megye kicsi falucskájába. A Sehol Sziget Élménypark minden gyermeket elvarázsolt.

Izgalmasan hangzik egy osztálykirándulás beszámolójából, még ha csak egy virtuális utazás (4D mozi) során is részesültünk ebből az élményből. A 3. osztály a Szolnoki RepTárba tett kirándulást, hogy közelebbről is megismerkedjen a hadirepülőgépek, helikopterek és más haditechnikai eszközök világával és a magyar repülés történetével.

Az őszi tanulmányi kiránduláson a 8. osztály Felcsútra ment. A napot stadion látogatással kezdtük. Tartalmas beszámolót hallhattunk Puskás Ferencről, számos emléktárgyat láttunk. Megtudtuk, milyen a focista középiskolások élete az Utánpótlás Neveléséért Alapítvány fenntartásában működő felcsúti Letenyey Lajos középiskolában.

A 6. és a 7. osztálynak, akik ismételten közösen vettek részt a tanulmányi kiránduláson, szerencsét hozott a babonás péntek 13. Érdekes látogatáson vettünk részt Etyeken a Korda Filmparkban, ahol bepillantást nyerhettünk a filmforgatás kulisszatitkaiba, megismerkedhettünk néhány filmes trükkel, láthattunk jelmezeket néhány híres filmből, mint például a Magyar vándor hét vezérének jelmezét. Sétálhattunk „New York” és az „ókori Róma” utcáin.