Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

április 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2018/2019. tanévben

HIRDETMÉNY
az általános iskolai beiratkozás
rendjéről

Erzsébet táborban voltunk az idén is. 46 gyermekkel keltünk útra, hogy a nyár vége felé egy hetet töltsünk a Balaton közvetlen közelében Fonyódligeten. Nagy izgalommal várta mindenki, a rutinos táborozók - többen már tavaly részt vettek ebben a programban- és a kezdők egyaránt.

A napközis tábor utolsó napja

Vidáman gyülekeztünk pénteken reggel az iskola udvarán. Biciklitúrára indult a csapat a tábor záró napján. Csak néhány gyermek gyalogtúrázott a legtöbben kétkerekűre pattantak és így tették meg a nem rövid távolságot. Több állomáshely volt ahol meglepetés feladatokkal készültünk a gyerekeknek. Volt labdaadogatás mondókával, megtévesztő játék is.

Vadászház

A mai nap folyamán a felsőfarkasdi vadászházhoz kirándult a napközis táboros csapat. Az időjárás kegyes volt hozzánk, nem esett az eső. Odafelé még gyors iramban gyalogoltunk az út mellett. Több kilométer megtétele után, kicsit elfáradva, kimelegedve ültünk le a vadászház árnyas udvarán. Kis pihenés után mindenki valamilyen játékkal foglalta el magát.

Hatvan

A mai napon Hatvan felé vette útját a napközis táboros gyerekcsapat négy kísérő, Bakosné Szécsényi Bernadett, Dr. Baksa Brigitta, Nagyné Barbara és Horváth Violetta kíséretében.  Először a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumot tekintettük meg. Érdekes dolgokat láthattunk a vadászmesterség történetéről, a Kárpát –medence élőhelyeiről és vadfajairól, a halászmesterség és a horgászat fejlődéséről, a vadászat történetéről, betekinthettünk egy barokk vadászkonyhába, gyönyörű trófeákat csodálhattunk meg.

Komplex művészeti modult valósítottunk meg május 3-án és 5-én délután az első osztályban, melynek címe a Titkok és rejtjelek volt. A témát egy kalóztámadást túlélt hajótörés és a szigetről való kiszabadulás története köré fűztük sok-sok játékkal, zenével és élménnyel. A feladatok teljesítése során a gyerekek egy–egy „országon” keresztüljutva kerültek közelebb a „szabadulás” pillanatához, míg végül mindannyian teljesítve a próbákat elhajóztunk a szigetről.

Iskolánk 7. osztályos tanulói különleges programban vettek rész 2016.04.15-én Nagykátán.

Szakmák éjszakája továbbtanulási programot szerveztek országos szinten.

A hagyományokhoz híven idén is megrendeztük iskolánkban április 11-én a Magyar Költészet Napja alkalmából a vers- és prózamondó versenyt. Az alsó és a felső tagozaton is szép számmal indultak verssel, mesével a diákok.

2016. április 8-9-10-én rendezték meg Kisújszálláson a Szép magyar beszéd verseny országos döntőjét, melyen Süli Tamara 8. b osztályos tanulónk képviselhette kicsiny iskolánkat, miután a februári nagykátai területi fordulón első helyezést ért el a 7-8. osztályos korcsoportban.

Az Úri Muri csapat az idei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny területi, Cegléden megrendezett fordulóján 2. helyezést ért el. Ezzel lehetőséget kaptak a megyei fordulón való részvételre is, Isaszegen a 3. helyet sikerült megszerezni.
A csapat tagjai:
Tar Veronika, Erős István, Bálint Bence, Szörfi József, tartalékos csapattagunk Solti Jeromos.

Magyarország 2011. első félévi uniós elnöksége idején kezdeményezte az Európai Tehetségnap (Talent Day) megrendezését az Európai Bizottságnál.

A korábban, 2005-ben megalakult Tehetséges Magyarországért Alapítvány javasolta, hogy a Tehetség napja alkalmából szervezett megemlékezéseket Bartók Béla születésnapján, március 25-én tartsák Magyarországon.

A 2015/16. évi Tollforgató verseny döntősei április 2-án mérhették össze tudásukat a Monorierdei Fekete István Általános Iskolában. A tanév eleje óta zajló levelezős versenyen az idén 29 általános iskola ezres nagyságrendű diáksereggel vett részt.

Röplabdacsapatunk ma Gyöngyösön képviselte iskolánkat Gulyás tanár úr vezetésével.

Ma, azaz február 15-e hétfőn bontottuk fel az Úri iskola gyönyörű, rózsás DÖK-ös Valentin-ládáját, amely telis-tele volt kis összehajtogatott titkos üzenetekkel.

Az idei iskolai farsangi báljainkat február 8-án és 9-én tartottuk meg a DÖK szervezésével. A felsős ünneplés még pénteken, az alsós bál szombaton zajlott le.

Az idei télűző felvonulást – mint ahogy illik – a felsős farsangi bál délutánján indítottuk el.

Ezt a néphagyományt mindig a farsangi időszak csúcspontján tartják meg, hogy maskarába öltözve és nagy zajt keltve elűzzék a telet.

Nagykáta, Váci Mihály Katolikus Általános Iskola

A 2016. évi "Szép magyar beszéd" versenyen három diákunk indult: Juhász Dóra 5. osztály, Orbán Márk 7. osztály, Süli Tamara 8.b osztály.

A hagyományoknak megfelelően a téli szünet előtti utolsó tanítási napon tartottuk osztályonként a karácsonyt, az iskolai karácsonyi műsort.

December 16-áig várjuk az adományokat az idén, melyeket egy egyházi óvoda nélkülöző gyermekei részére fogunk eljuttatni.

“Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is — valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.”
(Albert Schweitzer)

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk!

DÖK

Hogy fér össze Márton, a liba és a lámpás? Jó kérdés.

Községünkben évről-évre felelevenítjük a Márton-napi hagyományokat, és így tettünk az idén is november 11-én, szerdán késő délután. Ez a jeles nap is azért van, hogy tanuljunk valamit a régi bölcsektől. Nézzük meg, ki is volt ez a titokzatos Márton!

Témahetünk ötödik, Szent Imre-napunk második napján a tanulók a délelőttöt még a pénz hét témában töltötték. Az alsó tagozatosok a délelőtt folyamán többféle tevékenységet végeztek. Az elsősök és a harmadikosok a napot persely készítésével kezdték. A negyedik osztály a reklám filmbemutatóhoz készített táblákat, míg a másodikosok próbával készültek a bemutatóra.

A Témahét 4. napja egyben a Szent Imre napok kezdete is volt. Délben mindenki átvonult a kultúrházba, ahol a megnyitó volt a délután első programja. Az igazgatónő rövid megemlékezés után ismertette a délutáni menetrendet.

A Pénz7 harmadik délutánjára a művelődési ház igazi vásárcsarnokká alakult át. Az erre a napra tervezett program nagy tetszést aratott a gyerekek körében. A DÖK által a korábbi években megrendezett bolhapiacok már szinte hagyományt teremtettek az iskolában, így most a témahét programjaként a diákok már tudták, milyen izgalmakat tartogat a rendezvény, hiszen „Szabad a vásár!”.

A témahét második napja családi költségvetéssel kezdődött. Az előző nap folyamán megszerzett ismereteket hasznosíthatták a diákok.

Izgatottan és kipihenten érkeztek a nebulók hétfőn az iskolába, rögtön az őszi szünet után, hogy részt vegyenek a témahetünk megnyitóján. Nem akármi a téma, erre utal az elnevezés is: Pénz7.

Október 22-én iskolánk méltóképp emlékezett meg az 1956. október 23-án kitört forradalom és szabadságharc eseményeiről. Felelevenítettük a múlt történéseit, hazánk második világháború utáni tragikus sorsát, melyet Radnóti Miklós: Töredék című versével érzékeltettünk.

Az tanév első osztálykirándulásán Hatvanban jártunk.

Amikor odaértünk, még nem volt nyitva a Vadászati Múzeum, ezért sétáltunk a körülötte lévő parkban. Amikor kinyitották, először egy kicsit körülnéztünk. Ezt követően körbevezettek minket és miután három csoportot alakítottunk, különböző feladványokat kaptunk. A feladatok középpontjában a gímszarvas állt.

Október 8-án tanulmányi kirándulásra indultak iskolánk tanulói. Az elsősök talán mindenkinél nagyobb izgalommal készültek erre a napra, hiszen először vettek részt ilyen programon, ahol már nem anya és apa fogta kezüket.