Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

április 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2018/2019. tanévben

HIRDETMÉNY
az általános iskolai beiratkozás
rendjéről

Étkezés

Tisztelt Szülő!

A 2018. áprilisi étkezési térítési díjak befizetése 2018. április 10-én (kedden) 800 órától 1730 óráig vagy 2018. április 17-én  (kedden) 800 órától 1730 óráig lehetséges.

A befizetés helye: Úri Polgármesteri Hivatal Házipénztár

Étkezés lemondása SMS-ben a 06-20/526-0681-es telefonszámon előző nap 11 óráig.

Kele Sándorné Úri iskolatörténeti könyvajánlója a 85 éves évfordulóra szervezett rendezvényen:

Tisztelt ünneplő közönség!

Nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy méltassak egy olyan friss kiadványt, mely jelentős évfordulót fémjelez, nevezetesen az iskola fennállásának 85. évfordulóját.

Azt mondják, a jövőért érzett felelősségről tesz tanúbizonyságot az, aki iskolát épít. Köszönet azoknak, akik 85 évvel ezelőtt megépítették ezt az iskolát, az alapépületet, és azoknak is, akik a hozzáépítést, a XXI. sz. iskoláját kezdeményezték és megvalósították.

De a jövőért érzett felelősségről tesz tanúbizonyságot az is, aki a múltbéli emlékek megörökítését végzi el. Az „Iskola a dombok között” c. könyv ennek tesz eleget.

Egy könyv ismertetőjén mindig felmerül az a kérdés, mi is a célja a kiadványnak? Erre egyértelműen megkapjuk a választ Demeterné Ecseri Katalin Bevezetőjében. Íme:

…„Minden, magát valamire tartó iskola igyekszik megkeresni a gyökereit, feldolgozni a múltját, megismerni a hagyományait, s megtalálni a legrelevánsabb fordulópontokat az intézménye életében.
…rendkívül fontosnak tartjuk értékeink megőrzését, és innovációs szemlélettel folytonosan igyekszünk újabbakat generálni.”
…”Szerettük volna, a teljesség igénye nélkül, egy-egy életképpel felvillantani, hogyan változott községünkben a nevelés és oktatás ügye a régi időktől napjainkig, milyen mérföldkövek voltak, amelyek determinálták, és hatást gyakoroltak az itt élők közösségére.”

Tartalomjegyzékéből láthatjuk, szerkezetileg hogyan épül fel. Ajánlásból, Bevezetőből, és I-IV. fejezetből áll. I. fejezet: Egy kis visszatekintő – A magyar iskolaügy története, II. fejezet: Az Úri iskola története, III. fejezet: Az Alapfokú Művészeti Iskola története, IV. fejezet pedig napjainkat mutatja be és az Epilógussal zárul.

Most, amikor szíves figyelmükbe ajánlom ezt az elkészült iskolatörténetet, hangsúlyozni szeretném értékeit, és fontosságát.

A kötet értéke egyrészt abban rejlik, hogy nagyon sok személyes emléket, visszaemlékezést, történetet, tényszerű és számszerű adatot, eseményeket megörökítő fényképet tartalmaz a település egyetlen iskolájáról, némely helyen a településről is, másrészt bátran mondhatjuk ezt a kötetet az Úri település művelődéstörténeti-, helytörténeti kiadványának is.

A kötet fontossága pedig az, hogy összeköti a múltat a jelenen át a jövővel. Felismerés, hogy őrizzük és óvjuk meg az értékeket a felejtéstől, és hagyományozzuk tovább a jövő generációja számára.

Mindezeket figyelembe véve, engedjék meg, hogy megköszönjem az ötletgazdának, az intézmény vezetőjének, Demeterné Ecseri Katalinnak, hogy elindította a gyűjtőmunkát, hogy oroszlánrészt vállalt a feldolgozásban, a kiadatásban. Köszönet illeti mindazokat is, akik hozzájárultak ezen érték létrehozásában a kezdetektől egészen a megjelentetésig.

Kívánom, hogy aki kezébe veszi az „Iskola a dombok között” c. könyvet, olyan szeretettel forgassa, amilyen szeretettel azt készítették az alkotók.

 

Hírek