Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

április 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2018/2019. tanévben

HIRDETMÉNY
az általános iskolai beiratkozás
rendjéről

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja meg, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”

Kodály Zoltán

 

A Tehetség napja tiszteletére zenei versenyt szervezünk művészeti iskolánkban. Mendei telephelyünkön 2016.04.07-én 14 órai kezdettel, valamint az Úri tagintézményben 04.11-én 12 óra 45 perctől. Mindkét helyen négy tagú bizottság előtt adnak számot a zenélő gyermekek tudásukról. A zsűri elnöke Szótér Béla Tanár Úr lesz.

Sok szeretettel és nagy izgalommal várjuk a versenyzőket.

Lukács Ildikó Intézményegység-vezető

 

Zene Világnapja


,,A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő.
Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik."

Kodály Zoltán

Yehudi Menuhin, világhírű karmester és hegedűművész az ENSZ Nemzetközi Zenei Tanácsban elnöki tisztet töltött be. Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét a Zene Világnapja rangjára. Ő javasolta1975-ben, hogy október 1-én tartsák a zene világnapját, legyen ez az a nap, amelynek főszereplője a zene.

Meglepően népszerű a komolyzene a magyarok körében – derül ki egy friss kutatásból. A megkérdezettek negyede támogatná, hogy az iskolában mindenki tanuljon meg hangszeren játszani, minden ötödik válaszadó pedig ezt egyenesen kötelezővé tenné.

Bartók és Kodály népe ma is fogékony a komolyzenére – legalábbis ezt tükrözik a Budapesti Fesztiválzenekar és az Index online kutatásának eredményei, amely bár nem reprezentatív – így a magasabb iskolai végzettségűek és általában a zenekedvelők felülreprezentáltak benne – a szokatlanul magas számú, 18 ezer válaszadónak köszönhetően ugyanakkor az eredmények mindenképpen tanulságosak.

Bővebben...

A zenét tanuló nagy szeretettel és izgalommal készülnek arra a hangversenyre, amit hagyományainkhoz híven az Úri Socius Idősek Otthonában adunk. Idén Pünkösdi Hangversenyt tartottunk.

Mire megérkeztünk az Otthonba, addigra az idős emberek már szép számmal összegyűltek és nagyon várták a zenélő gyermekeket. Egyhangú napjaikat színestjük fellépéseinkkel. Vannak, akik már évről évre hallgatják növendékeinket és örülnek fejlődésüknek.

A hangversenyen a zenetörténet minden zenei korszakából bemutattunk táncokat, gyermekdalokat és világslágereket. A közönség nagyon jól érezte magát és egy bácsi kedves szavakkal köszönte meg a növendékeink műsorát. Az Otthon vezetősége még egy kis csokival is kedveskedett a szereplőknek.

Lukács Ildikó intézményegység-vezető

A nagycsoportos gyerekek nagy izgalommal várták azt a napot, amikor a művészeti iskolás gyerekekkel zenész-táncos bemutatót tartottunk az Úri Napsugár Óvodában. Elkerekedett csodálkozó tekintetek kísérték minden mozdulatunkat, míg a hangszereket kipakoltuk és előkészültünk Minden zenei szakról egy-egy tanulót vittünk magunkkal, akik boldogan jöttek velünk régi óvodájukba fellépni. Furulya (Bakos Boglárka), fuvola (Füzes Angéla), szintetizátor (Morandi Vittorio) és zongora (Boda Júlia Anna és Szörfi Miksa) bemutatókat tartottunk. A hangszerekről szóló rövid ismertetés után hangszeres növendékeink eljátszottak egy-egy kis rövid műsorszámot. Az Anyák napi dalokat furulyaszó mellett az óvodások boldogan énekelték.

A zenei műsorszámok után néptánc szakunk következett. Mautner Vanda és Nagy Roland egy páros táncot mutattak be, mellyel nagy sikert arattak. A kis óvodások sem akartak lemaradni, ezért ők is eltáncolták és elénekelték Anyák napi műsoruk legjavát. Végül egy közös tánc következett az összes gyermek részvételével Gönczöl Tamás Tanár úr vezetésével.

Remélem, hogy az óvodás gyerekeknek sikerült kedvet csinálni ahhoz, hogy beiratkozzanak művészeti iskolánkba!

Sok szeretettel várjuk őket!

Lukács Ildikó intézményegység-vezető

"A zene gyógyít...Nyugtat, békességet ad. A lágy dallam elvarázsol, békét hoz a szívedbe, elfelejtesz mindent. Árad feléd, árad beléd. Szétárad benned, feloldja a félelmeket, aggodalmakat, a fájdalmakat. Megnyugtat. Megnyugtatsz. Mert te vagy a zene. A dallam. A legszebb. Ez a dallam árad felém, amikor meghallom hangodat. És szeretem a hangodat. Szeretem hallgatni. (...) Betöltesz, megnyugtatsz, elvarázsolsz. Meggyógyítasz. A legszebb zenével. Önmagaddal." (Csitáry-Hock Tamás)

Bármely hangszert is választunk, számos előnyt kovácsolhatunk a zenéből, amit aztán az életünkben máshol is tudunk hasznosítani - írja a pozitivnap.hu. Íme 10 ok, miért sikeresebbek a zenét tanuló emberek!

 

1. Kreatívabbak 

A legújabb kutatások szerint sok sikeres politikus, üzletember még fiatalabb korában elsajátított zenei előképzettséggel rendelkezik. Teljesen mindegy, hogy zongorán, klarinéton, szaxofonon, a lényegen nem változtat.

Ami viszont igen fontos: a zenei tudás kreatívabbá tesz. Ahogyan Paul Allen, a Microsoft egyik társalapítója is mondta: „a zene segítségével a dolgok mögé látsz, és egészen új módon vagy képes fejezni magad”

A zene valójában arról is szól, hogy valami egészen más dolgot teszel, alkotsz, mint eddig. Felszakítod a mentális, lelki gátjaid. Más szemszögből látod azokat a dolgokat, amelyek eddig talán fájdalmat okoztak az életedben, vagy gyógyításra szorulnak.

Bővebben...

2015.04.15-én a Tehetség napja tiszteletére művészeti iskolánk mendei telephelyén zenei versenyt szervezünk.

A versenyző növendékeket egy négytagú (Katona Tibor Andrásné, Lukács Ildikó, Piller Balázs és Tóth Sándor) bizottság fogja pontozni. Mindenki 10 pontig értékeli az elhangzó verseny műsort és a végleges pontszámoknak megfelelően fog kialakulni a győztesek mezőnye.

A zenei képzésben nagy fontosságú a versenyekre való felkészülés, mert egy más irányú munkát feltételez, és a tanulók megtanulják a győztes és vesztes szituáció feldolgozását. Ez nem könnyű feladat, mert hiába volt megfelelő a felkészülés és hiába volt a tudás mély, egy stresszhelyzet meg tudja változtatni az eredeti felállást.

Az Óvoda és iskola közötti átmenetet segíti a művészeti iskola hagyományos Mikulás hangversenye, melyet ebben az évben 2014.12.09-én 10 órakor tartunk az Úri Művelődési Házban.

2014.10.20-án Mendén, művészeti iskolánk telephelyén és 2014.10.22-én Úriban a tagiskolában „Visszatekintő – 85” címmel képzőművészeti versenyt szerveztünk.