Képgaléria - AMI

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

Május 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Időjárás

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2017/2018. tanévben

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja meg, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”

Kodály Zoltán

 

A Tehetség napja tiszteletére zenei versenyt szervezünk művészeti iskolánkban. Mendei telephelyünkön 2016.04.07-én 14 órai kezdettel, valamint az Úri tagintézményben 04.11-én 12 óra 45 perctől. Mindkét helyen négy tagú bizottság előtt adnak számot a zenélő gyermekek tudásukról. A zsűri elnöke Szótér Béla Tanár Úr lesz.

Sok szeretettel és nagy izgalommal várjuk a versenyzőket.

Lukács Ildikó Intézményegység-vezető

A KLIK Nagykátai Tankerülete által megállapított térítési díjak befizetése 2016.02.22 – 02.25-ig 8:00 és 16:00 óra között lesz.

  • Mendén a Géza Fejedelem Általános Iskola Titkárságán.
  • Úriban a 2. emelet 19. sz. termében.

2014.09.01-vel változott a Családjogi törvény, ezért csak a Polgármesteri Hivatal által megállapított hátrányos ill. halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a tartósan beteg gyermekek számára ingyenes a művészetoktatás. A gyermekek a befizetett összegről értesítőt kapnak.

A megállapított összeget borítékban, névvel ellátva küldjék be az iskolába! A befizetett összegről Lukács Ildikó, a befizetést követően készpénzfizetéses számlát fog kiállítani.

"Egészen elképesztő. A kommentátor szerint amikor egy zenész elkezd játszani a hangszerén, valóságos tűzijáték bontakozik ki az agyában még akkor is, ha kívülről ez nem is látszik, csupán annyi, hogy a zenész koncentrál. Az elmúlt évtizedekben rendkívül nagy előrelépést tettek a kutatók, mivel különböző rövidítésnevű műszerekkel vizsgálták az agyi tevékenységet. Tanulmányozták az agyból érkező jeleket olvasás, matematikai feladatok megoldása közben, és megfigyelték, az agynak mely része aktív."

Bővebben...

Az intelligencia két fajtájában is sokkal fejlettebbek kortársaiknál azok a gyerekek, akik legalább három évig tanultak valamilyen hangszeren. Amerikai kutatók állítják ezt, akik azt is elárulták, hogy milyen korban érdemes külön órákra járatni a gyerekeket.

Ezt egy amerikai kutatás állítja, ugyanis néhány szakértő arra volt kíváncsi, hogy a zenetanulás milyen hatással van a gyermekek fejlődésére.

Bővebben...

Az Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

meghívja Önt és kedves családját, a
2015. december 18-án  pénteken
17 órakor kezdődő

KARÁCSONYI ÜNNEPI HANGVERSENYÉRE,

az Úi Művelődési Házba,
amelyen fellép a művészeti iskola minden növendéke.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Az Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
mendei telephelye

meghívja Önt és kedves családját, a
2015. december 17-én  csütörtökön
17 órakor kezdődő

KARÁCSONYI ÜNNEPI HANGVERSENYÉRE,

a Géza Fejedelem Általános Iskolába,
amelyen fellép a művészeti iskola minden növendéke.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Az Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

meghívja Önt és kedves családját, a
2015. december 3-án csütörtökön 10 óra 30 perckor
az Úri Művelődési Házba megszervezett

MIKULÁS HANGVERSENYÉRE.

Sok szeretettel várjuk az óvodásokat és minden kisgyermeket!

 

Zene Világnapja


,,A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő.
Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik."

Kodály Zoltán

Yehudi Menuhin, világhírű karmester és hegedűművész az ENSZ Nemzetközi Zenei Tanácsban elnöki tisztet töltött be. Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre emelte október 1-jét a Zene Világnapja rangjára. Ő javasolta1975-ben, hogy október 1-én tartsák a zene világnapját, legyen ez az a nap, amelynek főszereplője a zene.

Meglepően népszerű a komolyzene a magyarok körében – derül ki egy friss kutatásból. A megkérdezettek negyede támogatná, hogy az iskolában mindenki tanuljon meg hangszeren játszani, minden ötödik válaszadó pedig ezt egyenesen kötelezővé tenné.

Bartók és Kodály népe ma is fogékony a komolyzenére – legalábbis ezt tükrözik a Budapesti Fesztiválzenekar és az Index online kutatásának eredményei, amely bár nem reprezentatív – így a magasabb iskolai végzettségűek és általában a zenekedvelők felülreprezentáltak benne – a szokatlanul magas számú, 18 ezer válaszadónak köszönhetően ugyanakkor az eredmények mindenképpen tanulságosak.

Bővebben...

A zenét tanuló nagy szeretettel és izgalommal készülnek arra a hangversenyre, amit hagyományainkhoz híven az Úri Socius Idősek Otthonában adunk. Idén Pünkösdi Hangversenyt tartottunk.

Mire megérkeztünk az Otthonba, addigra az idős emberek már szép számmal összegyűltek és nagyon várták a zenélő gyermekeket. Egyhangú napjaikat színestjük fellépéseinkkel. Vannak, akik már évről évre hallgatják növendékeinket és örülnek fejlődésüknek.

A hangversenyen a zenetörténet minden zenei korszakából bemutattunk táncokat, gyermekdalokat és világslágereket. A közönség nagyon jól érezte magát és egy bácsi kedves szavakkal köszönte meg a növendékeink műsorát. Az Otthon vezetősége még egy kis csokival is kedveskedett a szereplőknek.

Lukács Ildikó intézményegység-vezető

 

Az Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

meghívja Önt és kedves családját

június 05-én pénteken

17 órakor

az Úri Művelődési Házba,

 

 

Tanévzáró Ünnepi Hangversenyére.

Belépőjegy 500 Ft.

 

Az Úri Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mendei telephelye

meghívja Önt és kedves családját

június 04-én csütörtökön

17 órakor 

a Géza Fejedelem Általános Iskolába,

 

 

Tanévzáró Ünnepi Hangversenyére.

A nagycsoportos gyerekek nagy izgalommal várták azt a napot, amikor a művészeti iskolás gyerekekkel zenész-táncos bemutatót tartottunk az Úri Napsugár Óvodában. Elkerekedett csodálkozó tekintetek kísérték minden mozdulatunkat, míg a hangszereket kipakoltuk és előkészültünk Minden zenei szakról egy-egy tanulót vittünk magunkkal, akik boldogan jöttek velünk régi óvodájukba fellépni. Furulya (Bakos Boglárka), fuvola (Füzes Angéla), szintetizátor (Morandi Vittorio) és zongora (Boda Júlia Anna és Szörfi Miksa) bemutatókat tartottunk. A hangszerekről szóló rövid ismertetés után hangszeres növendékeink eljátszottak egy-egy kis rövid műsorszámot. Az Anyák napi dalokat furulyaszó mellett az óvodások boldogan énekelték.

A zenei műsorszámok után néptánc szakunk következett. Mautner Vanda és Nagy Roland egy páros táncot mutattak be, mellyel nagy sikert arattak. A kis óvodások sem akartak lemaradni, ezért ők is eltáncolták és elénekelték Anyák napi műsoruk legjavát. Végül egy közös tánc következett az összes gyermek részvételével Gönczöl Tamás Tanár úr vezetésével.

Remélem, hogy az óvodás gyerekeknek sikerült kedvet csinálni ahhoz, hogy beiratkozzanak művészeti iskolánkba!

Sok szeretettel várjuk őket!

Lukács Ildikó intézményegység-vezető

Úri Szent Imre Általános Iskola és AMI
művészeti iskolai intézményegysége

2015.05.12-én kedden 9:45-kor
zenés – táncos bemutatót tart az
Úri Napsugár Óvodában, a nagycsoportos gyermekek részére.

A kisgyermekek egy hangszerbemutató és rövid hangverseny segítségével megismerkedhetnek a művészeti iskolában tanított hangszerekkel, majd ezt követően egy kis közös tánccal próbálunk kedvet csinálni nekik a néptánc tanulásához.

Kedves Szülők!

 

Az Úri Szent Imre Általános Iskola és AMI, művészeti iskola intézményegysége 2015.05.13-tól 14-ig zenés beszélgetést tart azoknak a gyerekeknek és szüleik részére, akik 2015. szeptemberétől szeretnék elkezdeni művészeti iskolai tanulmányaikat. A következő szakokon tudjuk biztosítani a művészeti képzést: furulya, fuvola, szintetizátor, zongora, oboa, szolfézs és néptánc. A zenés beszélgetésen játékos formában felmérjük az érdeklődő gyermekek képességeit, tanácsot adunk, milyen szak tanulása előnyös kifejezetten a gyermeknek. Ez alkalomból lehetőség van a hangszerek kipróbálására, valamint egyes órák látogatására is.

A találkozó: Úri Szent Imre Általános Iskola és AMI I. emelet 19. terem, Lukács Ildikó irodájában lesz május 13-14-én 16 és 18 óra között.

Művészeti iskolásaink körében bármely korosztályból várunk gyermekeket, de a legnagyobb szeretettel mégis a leendő elsősöket. Az előző év gyakorlatának megfelelően a zenei órákat a gyermekek órarendjébe illesztjük be. Ez az elfoglaltság a napi iskolai elfoglaltság részévé válik, nem jelent a kicsik számára semmiféle megerőltetést.

Nagyon fontos a művészeti tárgyak tanítása a gyermekek nevelésében, mert a minőségi oktatás szerves részét képezi. Szinte észrevétlenül, minimális energia befektetésével járul hozzá személyiségük magasabb szintű fejlesztéséhez, oly módon, hogy a gyermekek személyisége gazdagodik és tehetségük kibontakozik. Fejlődik a tanulók esztétikum iránti érzékenysége, fogékonysága, önismerete, önértékelése, szocializációja, kreativitása, az értékekkel való azonosulása, alkotókedve és önmegvalósító képessége. Mindezek a hatások természetesen az általános iskolai tanulást is nagymértékben elősegítik. Hallásuk javulása a nyelvi tanulás előkészítője, koncentrációs képességük erősödése szintén a pontosabb és gyorsabb tanulást segíti elő, a hangjegyek és ritmusok megtanulása a matematikai-logikai képességek kibontakoztatásának egyik legjobb eszköze. Kreativitásuk erőteljesebbé válása az élet minden területén való alkalmazkodást segíti elő.

 

A művészeti iskoláról minden információ megtekinthető az intézmény honlapján: jobboldali fül: Alapfokú Művészeti Iskola.

Jelentkezési lap és Szülői nyilatkozat letöltése itt (doc)

Jelentkezési lap és Szülői nyilatkozat letöltése itt (pdf)

 

Lukács Ildikó intézményegység-vezető