Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

Május 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Időjárás

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2017/2018. tanévben

Erzsébet táborban voltunk az idén is. 46 gyermekkel keltünk útra, hogy a nyár vége felé egy hetet töltsünk a Balaton közvetlen közelében Fonyódligeten. Nagy izgalommal várta mindenki, a rutinos táborozók - többen már tavaly részt vettek ebben a programban- és a kezdők egyaránt.

A napközis tábor utolsó napja

Vidáman gyülekeztünk pénteken reggel az iskola udvarán. Biciklitúrára indult a csapat a tábor záró napján. Csak néhány gyermek gyalogtúrázott a legtöbben kétkerekűre pattantak és így tették meg a nem rövid távolságot. Több állomáshely volt ahol meglepetés feladatokkal készültünk a gyerekeknek. Volt labdaadogatás mondókával, megtévesztő játék is.

Vadászház

A mai nap folyamán a felsőfarkasdi vadászházhoz kirándult a napközis táboros csapat. Az időjárás kegyes volt hozzánk, nem esett az eső. Odafelé még gyors iramban gyalogoltunk az út mellett. Több kilométer megtétele után, kicsit elfáradva, kimelegedve ültünk le a vadászház árnyas udvarán. Kis pihenés után mindenki valamilyen játékkal foglalta el magát.

Hatvan

A mai napon Hatvan felé vette útját a napközis táboros gyerekcsapat négy kísérő, Bakosné Szécsényi Bernadett, Dr. Baksa Brigitta, Nagyné Barbara és Horváth Violetta kíséretében.  Először a Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeumot tekintettük meg. Érdekes dolgokat láthattunk a vadászmesterség történetéről, a Kárpát –medence élőhelyeiről és vadfajairól, a halászmesterség és a horgászat fejlődéséről, a vadászat történetéről, betekinthettünk egy barokk vadászkonyhába, gyönyörű trófeákat csodálhattunk meg.

Komplex művészeti modult valósítottunk meg május 3-án és 5-én délután az első osztályban, melynek címe a Titkok és rejtjelek volt. A témát egy kalóztámadást túlélt hajótörés és a szigetről való kiszabadulás története köré fűztük sok-sok játékkal, zenével és élménnyel. A feladatok teljesítése során a gyerekek egy–egy „országon” keresztüljutva kerültek közelebb a „szabadulás” pillanatához, míg végül mindannyian teljesítve a próbákat elhajóztunk a szigetről.

Iskolánk 7. osztályos tanulói különleges programban vettek rész 2016.04.15-én Nagykátán.

Szakmák éjszakája továbbtanulási programot szerveztek országos szinten.

A hagyományokhoz híven idén is megrendeztük iskolánkban április 11-én a Magyar Költészet Napja alkalmából a vers- és prózamondó versenyt. Az alsó és a felső tagozaton is szép számmal indultak verssel, mesével a diákok.

2016. április 8-9-10-én rendezték meg Kisújszálláson a Szép magyar beszéd verseny országos döntőjét, melyen Süli Tamara 8. b osztályos tanulónk képviselhette kicsiny iskolánkat, miután a februári nagykátai területi fordulón első helyezést ért el a 7-8. osztályos korcsoportban.

Az Úri Muri csapat az idei Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny területi, Cegléden megrendezett fordulóján 2. helyezést ért el. Ezzel lehetőséget kaptak a megyei fordulón való részvételre is, Isaszegen a 3. helyet sikerült megszerezni.
A csapat tagjai:
Tar Veronika, Erős István, Bálint Bence, Szörfi József, tartalékos csapattagunk Solti Jeromos.

Magyarország 2011. első félévi uniós elnöksége idején kezdeményezte az Európai Tehetségnap (Talent Day) megrendezését az Európai Bizottságnál.

A korábban, 2005-ben megalakult Tehetséges Magyarországért Alapítvány javasolta, hogy a Tehetség napja alkalmából szervezett megemlékezéseket Bartók Béla születésnapján, március 25-én tartsák Magyarországon.

A 2015/16. évi Tollforgató verseny döntősei április 2-án mérhették össze tudásukat a Monorierdei Fekete István Általános Iskolában. A tanév eleje óta zajló levelezős versenyen az idén 29 általános iskola ezres nagyságrendű diáksereggel vett részt.

Röplabdacsapatunk ma Gyöngyösön képviselte iskolánkat Gulyás tanár úr vezetésével.