Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

Május 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Időjárás

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2017/2018. tanévben

Téma: Apró örömök

A 7. boldogságóránk az apró örömök élvezete témakörében zajlott, miszerint a pici dolgoknak is örülnünk kell ahhoz, hogy sikeresen megbirkózzunk mindennapi problémáinkkal, elégedettek legyünk önmagunkkal, életünkkel és boldog emberek legyünk.

Feladatunk egy elképzelt sziget megrajzolása volt: az Apró Örömök Szigetének térképét kellett elkészíteni.

Első lépésként ötleteket gyűjtöttünk közösen, hogy mik is azok az apró örömök. Érzékszerveinkhez próbáltuk kapcsolni őket, mindenki, egymástól függetlenül gyűjtögette azokat a pici dolgokat, amelyek megmosolyogtatják, felvidítják, pl. egy tábla csoki, napsütés, madárcsicsergés, egy barát nevetése.

A rajzos feladatot, a sziget térképének elkészítését 4 csapatot alkotva oldotta meg az osztály. Először nemtetszést okozott, hogy véletlenszerűen alakítottam ki a csoportokat, egytől négyig mindenki kapott egy-egy számot, és az azonos számmal rendelkezők alkottak egy csapatot. A feladat viszont annál nagyobb örömet okozott. Az első pár perces káosz, költözködés, elhelyezkedés után lelkesen vetették bele magukat a feladatba a gyerekek. Mindenki hozzátett valami jó ötletet, rajzot a sziget elkészítéséhez, ötletes neveket találtak ki, élvezték a munkát.

Számomra külön örömet jelentett, hogy egytől egyig mindenki részt vett a munkában, a feladat erejéig megszűntek az ellentétek, rivalizálások, piszkálódások a gyerek között, összefogva, a munkát megosztva dolgoztak két osztályfőnöki órán keresztül.

Az elkészült szigettérképeket kifüggesztettük az osztályba, hogy erőt meríthessünk belőlük rosszabb napjainkon.

Horváth Violetta