Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

Május 2017
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Időjárás

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2017/2018. tanévben

Téma: Megbocsátás

A 6. osztályosok nyolcadik boldogságórájának témája a megbocsátás volt. Ennek keretében azt a feladatot kapták a diákok, hogy egy-egy irodalmi hős nevében írjanak monológot arról, hogyan is sikerült megbocsátaniuk valakinek.
Születtek munkák Toldi Miklós, Nemecsek Ernő, Nyilas Misi nevében. A legérdekesebbeket feltöltöttük a Boldogságóra honlapjára is.

Horváth Violetta

Téma: Apró örömök

A 7. boldogságóránk az apró örömök élvezete témakörében zajlott, miszerint a pici dolgoknak is örülnünk kell ahhoz, hogy sikeresen megbirkózzunk mindennapi problémáinkkal, elégedettek legyünk önmagunkkal, életünkkel és boldog emberek legyünk.

Téma: Megküzdési stratégiák

A megküzdési stratégiák témakörén belül nemcsak a szivárvány elkészítésével foglalkozott az osztály, hanem az őket érintő, foglalkoztató aktuális problémákkal, azokra való megoldási lehetőségek keresésével is foglalkozott az osztály.

Téma: Célok, célkitűzések

December utolsó és január első osztályfőnöki óráján a Boldogságórák 5. témakörével, a Célok, célkitűzések témával foglalkoztunk. Az első félév végének közeledtével ez különösen aktuális volt számunkra.

Téma: Jó cselekedetek

Karácsonyhoz közeledve különösen aktuális a boldogságórák sorában a 4. téma, melynek kapcsán nem az év elején bevezetett kis füzetben, hanem inkább a táblánál, egy közös nagy lapra dolgoztunk.

Az én előzetes „feladatom”, „jó cselekedetem” volt, hogy meglepetésként minden diák számára egy kis oklevelet készítettem egy-egy rá leginkább jellemző idézettel, és ezt kitettem az osztályban. Örömmel fogadták, lelkesen olvasgatták a kis okleveleket, idézeteket, megköszönték a biztató, támogató, figyelmeztető sorokat.

Téma: Kapcsolatok ápolása

A hatodik osztály harmadik boldogságórájának témája a kapcsolatok ápolása volt.

Boldogságóránkat megelőzte egy témahét, ahol szintén a boldogság volt a középpontban. Ennek keretében az iskola összes diákja és tanára különböző érdekes programokon vett részt délutánonként.

Téma: Optimizmus

A 6. osztály második boldogságórájának témája az optimizmus volt.

Elsőként a fogalmat próbáltuk tisztázni: kinek mit is jelent az optimizmus, ehhez kapcsolódóan a pesszimizmus, realizmus. Elgondolkoztunk a fogalmakon, megvitattuk a „reménykedő realista” meghatározást. A beszélgetés során nagyon kevesen vallották magukat optimistának.

Téma: Hála

Az osztály a 10 hónapon át tartó boldogságóra- program előzetes feladatául egy ún. „boldogság-füzet” elkészítését kapta.

Mindenkinek saját hangulata, ízlése szerint kellett kidíszíteni egy füzet első és hátoldalát, a cél, hogy minél vidámabb, színesebb legyen.

Boldogságórát tartottunk május 30-án az első osztályban, amiről a Boldogságprogram csapata videofelvételt is készített.

Apró örömeink volt a téma, amivel a kicsi gyerekek is tudtak azonosulni. A boldogságóra során ráhangolódásképpen beszélgettünk az érzelmeinkről, arról, hogy minek lehet örülni, mi az, ami a gyerekeket boldoggá teszi, nevettető játékot játszottunk, mesét hallgattunk.

Nagyon nagy lelkesedéssel készült az osztály erre az órára, mivel még ilyen nem volt. Kíváncsiak voltak, hogy vajon milyen is lesz. Előzetes felkészülés alapján mindenki keresett otthon képeket, ami a boldogságot idézi. Az órán megbeszéltük, hogy ki miért azt a képet választotta, amit. Ez után az érzékszerveink segítségével jártuk körbe a boldogságot.  Azt elemezgettük, hogy az egyes érzékszerveink által milyen boldogság érhet minket.

 

 

 

 

A 2. osztályosok a gyerekek kérésére mozgásos boldogságórát tartottunk. Zenére táncoltunk, sokat játszottunk és nagyon jól éreztük magunkat.

Május 30-án a mi iskolánk is átvehette a Boldog Iskola címet.