Képgaléria

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Eseménynaptár

Március 2017
H K Sz Cs P Szo V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Időjárás

Felvételi körzetünk

Iskolánk felvételi körzete:
Úri község közigazgatási területe

Iskolánk felvételi körzete
a 2017/2018. tanévben

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a hetedik osztály kapta a megtisztelő feladatot, hogy műsorral készüljön az 1848 – 49 forradalom és szabadságharc emlékére. Verssel, prózával, énekkel és tánccal tisztelegtek ifjú forradalmáraink és hallhatatlan hőseink előtt.

2017. február 28-án ismételten megrendeztük a már hagyománynak számító télűző felvonulásunkat. Az óvodások és az iskolások maszkban, kereplőkkel, dudákkal, trombitákkal, sípokkal, csörgődobokkal vonultak fel a telepulés központjában, hogy elűzzék az idén hosszúra nyúlt, hideg telet, felébresszék a tavaszt.

2017. február 10.

Nagykáta, Váci Mihály Katolikus Általános Iskola

A 2017. évi Kazinczy Ferencről elnevezett "Szép magyar beszéd" szépkiejtési versenyen négy diákunk indult: Kovács Luca 5. osztály, Juhász Dóra 6. osztály, Győri László Zsolt 7. osztály, Orbán Márk 8. osztály. Idén 20 versenyző mérte össze tudását.

Nagy örömünkre Győri László Zsolt a 7-8. osztályosok korcsoportjában 2. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Sárköziné Jancsovics Mária.

Békességes, szép adventi várakozásban volt részünk a negyedik osztályosokkal. Már november végén elkezdtük a készülődést.

A községi adventi gyertyagyújtás harmadik hetében, és a templomi gyertyagyújtás negyedik hetében a mi osztályunk tanulói adták a műsort. Mindemellett betlehemes játékkal készültünk, amellyel megleptük az Idősek Otthona lakóit, és felléptünk a Zeneiskola hangversenyén, valamint az iskolai karácsonyi ünnepségen.

Iskolánk másodikosai idén is részt vettek a Mosolygó fogacskák című pályázaton. A részvétel jutalma egy hasznos fogápolási csomag, melyből olyan sok érkezett, hogy az 1. és 3. osztályosokat is megajándékozhatták belőle.

Az Úri Szent Imre Általános Iskola negyedik osztálya 2016. október 7-én Budapestre kirándult, a Mezőgazdasági Múzeumba. A rendkívül gazdag kiállítás mellett részt vehettünk egy érdekes múzeumpedagógia programban is. Öt fős csoportok indultak Erzsébet királyné ellopott nyakékének keresésére. Az izgalmas nyomozás sikerrel járt, és a teljes kiállítótér bebarangolása után minden csapatnak sikerült megtalálnia a tettes.

Október 7-én, az őszi tanulmányi kirándulás során az 5. és a 6. osztály közösen tervezett programot.

Első állomásunk a kecskeméti planetárium volt, ahol egy érdekes előadást hallhattunk a téli és nyári napfordulóról, kivetítve láthattuk a nyári, téli égboltot képzeletben különböző szélességi körön állva.

Kicsit félve szerveztük meg az őszi kirándulást elsőseinknek. Általában ősszel csak helyben szoktunk kirándulni, mivel még nem ismerjük eléggé a kicsiket. Most viszont belevágtunk és Szentendréig meg sem álltunk. Nagyon rendesek voltak a gyerekek, fegyelmezetten viselkedtek.

A 8.b osztály Budapestre utazott. Először a Láthatatlan Kiállítást látogattuk meg. Másodiknak a Terror Háza Múzeummal ismerkedtünk.

2016. szeptember 27-én ismét ellátogattunk a Budapesten megrendezett továbbtanulási, pályaválasztási börzére, ahol nyolcadikos és hetedikes tanulóink sok információval gazdagodhattak.